Uutiset:
http://kauppa.vpalvelin.com/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.vpalvelin.com/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.vpalvelin.com/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.vpalvelin.com/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Euroopan B2C-verkkokauppa jatkaa nopeaa kasvuaan

Eurooppalaisten kuluttajien halukkuus ostaa verkosta ei osoita laantumisen merkkejä – päinvastoin. Verkkokaupan kasvuvauhti on kiivainta Länsi-Euroopassa.

Kauppa.fi kesätauolla

Kaupan liiton viestintä jää kesätauolle heinäkuun ajaksi. Palaamme 30.7. Jäsenyritysten työsuhdeneuvonta palvelee koko kesän normaalisti. Hyvää kesää!

Kaupan liitto keskustelemassa elintarvikeketjun kauppatavoista

Perjantaina 15.6. järjestettiin avoin keskustelutilaisuus elintarvikeketjun epäterveitä kauppatapoja ehkäisevästä EU-lainsäädännöstä meppi Elsi Kataisen johdolla. Kaupan liiton EU-edunvalvonnan asiantuntija Janne Koivisto oli mukana aiheesta käydyssä paneelikeskustelussa yhdessä Elintarviketeollisuusliiton ja MTK:n edustajien kanssa.

Selvitysryhmä esittää useita uudistuksia apteekkialalle

Lääkejakelun uudistamista selvittäneen asiantuntijaryhmän mukaan Suomessa on valmistauduttava lääkejakelun ja apteekkien sääntelyn merkittävään uudistamiseen. Myös kilpailumahdollisuuksia on lisättävä. Lääkeneuvonnan laadukas taso on silti turvattava kaikissa tilanteissa.

Työkalu kestävän liiketoiminnan johtamiseen ja viestintään

Kaupan liitossa on valmistunut uusi, napakka työkalu yritysten vastuullisuustyön tueksi. Kaksiosainen kokonaisuus pitää sisällään konkreettisia toimenpide-ehdotuksia sisältäviä tarkistuslistoja sekä viestintäpaketin. Kaikille avoimen työkalun tavoitteena on inspiroida yrityksiä vauhtiin vastuullisuustyössä.

Tax-free-myynti turisteille: ohjeet pähkinänkuoressa

Kaupat voivat halutessaan myydä tavaroita EU:n ulkopuolelta tuleville turisteille ja matkailijoille arvonlisäverottomana matkailijamyyntinä eli ns. tax-free-myyntinä. Tax-free-myynnin edellytykset ovat kankeat, joten kaupan kannalta on tärkeää varmistaa, että tax-free-menettelyt on järjestetty oikein.

Koko kaupan myynti hyvässä kasvussa huhtikuussa

Koko kaupan myynti kasvoi huhtikuussa 5,9 prosenttia vuoden 2017 huhtikuusta, kertoo Tilastokeskus tiedotteessaan.

Dekkariviikko käynnistää kirjakesän