Uutiset:
http://kauppa.vpalvelin.com/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.vpalvelin.com/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.vpalvelin.com/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.vpalvelin.com/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Kuluttajien luottamus jälleen uusiin ennätyslukemiin

Kuluttajien luottamusindikaattori oli helmikuussa 25,8. Kyseessä on Tilastokeskuksen mukaan kaikkien aikojen korkein mittaustulos. Edellinen ennätys ehti olla voimassa vain kuukauden.

Työehtosopimusneuvottelut jatkuvat 2.3.

Kaupan liiton ja Palvelualojen ammattiliitto PAMin välillä tammikuusta lähtien käydyt työehtosopimusneuvottelut katkesivat perjantaina 16.2. Neuvotteluosapuolten edustajat tapasivat tänään 26.2. ja päättivät jatkaa työehtosopimusneuvotteluja perjantaina 2.3.2018.

Kulutustavarakaupan suurtapahtuma Ambiente entistä kansainvälisempi

Muuttuvista kaupanteon tavoista – kuten B-to-B-verkkokaupan kasvusta – huolimatta perinteisille messuillekin on paikkansa. Laaja tarjonta mahdollistaa tutustumisen tulevien sesonkien suuntauksiin ja tehokkaaseen valikoimasuunnitteluun. Frankfurtin Ambientessa vieraili ostajia lähes 170 maasta.

Komissio antaa esimakua vilkkaasta säädöskeväästä

Jean-Claude Junckerin komissio on ilmoittanut, että kuluvan vuoden puoleen väliin mennessä annetaan kaikki uudet säädösehdotukset, jotka tämä komissio aikoo antaa. Toukokuussa 2019 pidetään Euroopan parlamenttivaalit, ja nykykomissio ei halua jättää aloitteitaan uusien päättäjien käsiin. Huhti–toukokuussa onkin odotettavissa viimeinen ryöppy säädösehdotuksia, joista osa on kiinnostavia myös kaupan alalla.

Tietosuoja-asetuksen soveltaminen alkaa pian – Kaupan liitto laatimassa käytännesääntöjä tulkinnan avuksi

Toukokuun lopussa tulee yrityksissä tapahtuvan henkilötietojen käsittelyn olla EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaista. Kaupan liitto pyrkii osaltaan helpottamaan paikoin vaikeaselkoisen asetuksen tulkintaa laatimalla toimialakohtaiset käytännesäännöt.

Vähittäiskaupan myynti kasvussa myös joulukuussa

Vähittäiskaupan myynti kasvoi joulukuussa 2,6 prosenttia vuodentakaisesta. Koko kaupan myynti kasvoi puolestaan 1,5 prosenttia vuoden 2016 joulukuuhun verrattuna, kertoo Tilastokeskus tiedotteessaan.

Päivitetty: PAM julisti ylityökiellon kaupan alalle

Ylitöiden tekeminen ja liukumien kerryttäminen ovat kuitenkin täysin työntekijän omassa harkinnassa.

Kauppa ja TAT viestintäyhteistyössä