Uutiset:
http://kauppa.vpalvelin.com/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.vpalvelin.com/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.vpalvelin.com/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.vpalvelin.com/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Selvitys: Verkkokaupan sääntöjä on hyvä kerrata

Yrityksissä tunnetaan kuluttajansuojan säännöt melko hyvin. Petraamista on verkkokaupan kuluttajansuojan tuntemisessa. Kuluttajilla puolestaan on harhaluuloja varsinkin ostosten palautusoikeudesta.

Kauppaa koskevasta erityissääntelystä pitää luopua maankäyttö- ja rakennuslakia uudistettaessa

Maankäyttö- ja rakennuslaki sisältää erityissääntelyä, joka vaikeuttaa monin eri tavoin kaupan toimintaedellytyksiä. On kuluttajan, kaupan ja pitkällä tähtäimellä koko yhteiskunnan etu, että sääntelyä puretaan ja kankeista käytänteistä luovutaan.

Suomalaisyrityksiä kannustetaan verkon globaaleille markkinapaikoille

Tuoreen tutkimuksen mukaan maailman suosituimmat digitaaliset kaupankäyntialustat ovat vauhdittaneet merkittävästi kaupan alan kehitystä. Asiantuntijoiden mukaan suomalaisen kaupan on lähdettävä mukaan ketterästi asiakas keskiössä, jotta emme putoa kyydistä.

Kuluttajien luottamus talouteen vahvaa myös elokuussa

Kuluttajien luottamus talouteen jatkuu vahvana. Kuluttajien luottamusindikaattori oli elokuussa 21,5, kun se oli heinäkuussa 22,0 ja kesäkuussa 23,0. Indikaattorin pitkän ajan keskiarvo on 12,6, kertoo Tilastokeskus.

Kaupan liitto on mukana Työ ei syrji -kampanjassa

Kaupan liitto on mukana Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n käynnistämässä Työ ei syrji -kampanjassa, jonka tavoitteena on asenteiden muuttaminen ja syrjinnän vähentäminen työelämässä.

Selvitys: Ihmisläheinen työ ja kansainvälisyys kiehtovat kaupan alalla työskenteleviä

IKEA Suomi on selvittänyt, mitä työelämän murroksesta puhutaan Suomessa ja miten kaupan ala on siinä mukana. Analyysin perusteella keskustelusta tunnistettiin viisi trendiä: digitalisaatio, kansainvälisyys, työn muutos, brändien ja arvojen merkitys sekä väestön ikääntyminen. Niihin pureuduttiin elokuun puolivälissä järjestetyssä keskustelutilaisuudessa.

Sääntely heikentää suomalaisen verkkokaupan kansainvälistä kilpailukykyä

Kaupan alan sääntelyssä on tekijöitä, joiden vuoksi ulkomainen verkkokauppa saa merkittävää kilpailuetua suomalaiseen kauppaan verrattuna. Myös kuluttajaturvallisuuden ja kierrätysvaatimusten osalta EU:n ulkopuoliset maat hyötyvät unionin maiden kustannuksella. Nykyisen ja tulevan hallituksen tulisi varmistaa, että kansallinen ja EU-sääntely yhdessä takaavat tasavertaiset kilpailumahdollisuudet Suomessa toimiville kaupan alan yrityksille.

Koko kaupan myynti kasvussa kesäkuussa

Kuluttajien luottamus vahvaa heinäkuussa