Uutiset:
http://kauppa.vpalvelin.com/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.vpalvelin.com/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.vpalvelin.com/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.vpalvelin.com/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Kaupan myynti kasvussa syyskuussa

Tilastokeskuksen mukaan koko kaupan myynti kasvoi syyskuussa 4,3 prosenttia vuoden 2016 syyskuuhun verrattuna. Kasvua oli niin tukku-, vähittäis- kuin autokaupassakin.

Case #kauppa: Kuteminen kuuluu kaikille

K-ryhmä ja ympäristöjärjestö WWF aloittivat elokuussa monivuotisen yhteistyön Suomen uhanalaisten vaelluskalakantojen pelastamiseksi ja palauttamiseksi. Talkootoiminta on lähtenyt vauhdilla käyntiin, ja sen myötä Kuteminen kuuluu kaikille -slogan on tullut myös suurelle yleisölle tutuksi.

Miten välttyä huijaukselta?

Huijareiden menetelmät ovat kehittyneet, ja huijausviestit ja -sivustot ovat nykyisin ulkoasultaan uskottavamman näköisiä kuin takavuosina. Huijatuksi tulemiselta voi kuitenkin välttyä, jos on tietoinen vaaroista ja tarkkana.

Joulukaupan odotukset positiivisia

Kaupan tärkein sesonki on jo ovella. Joulukaupasta odotetaan viimevuotista vilkkaampaa mm. ennätyssuurten veronpalautusten ansiosta.

EU-komissiolta muokattu direktiiviesitys kulutustavaroiden kaupasta

EU-komissio antoi lokakuun lopussa muokatun direktiiviesityksen kulutustavaroiden kaupasta. Siinä direktiivin soveltamisalaa on laajennettu koskemaan verkkokaupan lisäksi myös kivijalkakauppaa, mikä on kaupan alan kannalta hyvä asia.

Maailman verkkokauppa kasvaa 17 prosentin vuosivauhdilla

Verkkokauppa kasvaa ripeästi koko maailmassa. Tälle vuodelle ennustetaan 17 prosentin kasvua, ja Aasia näyttää suuntaa muulle maailmalle, kertoo tuore globaalin verkkokaupan tilaa tarkasteleva raportti.

Vähittäiskaupan sääntely vastaamaan tätä päivää

Lähes puolet kuluttajien verkosta ostamista ostoksista Suomessa tilataan Suomen ulkopuolelta. Sääntely on kuitenkin tehty Suomessa toimivaa kivijalkakauppaa varten. Kaupan liitto on antanut lokakuun alussa vastauksensa komission julkiseen kuulemiseen aiheesta ”Vähittäiskaupan sääntely monikanavaisessa ympäristössä”.