Uutiset:
http://kauppa.vpalvelin.com/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.vpalvelin.com/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.vpalvelin.com/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.vpalvelin.com/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Kauppa mediassa

Kauppa mediassa

Tavoittaako kauppa jatkossakin kuluttajan? | Kaupan liitto verkko RSS

Kuten kaikki uutuudet, myös päivittäistavarakaupan kilpailu tuli Suomeen viiveellä ja tietysti ulkomailta. Hyvä, että tuli kilpailua - tehoa logistiikkaan ja sähäkkyyttä palveluun. Kuluttajahinnat halpenivat.

Muovikassi, kestokassi vai kangaskassi - mistä kuluttaja voi tietää, millainen ostoskassi on ekologisin? Tutkimus osoittaa muovipussin olevan ilmaston kannalta paras ostoskassivaihtoehto | Kaupan liitto verkko RSS

Mihin ostokset kannattaa pakata? Kaupan liiton ja ympäristöministeriön Muovikassisopimuksen myötä kestokassien, paperipussien ja biohajoavien pussien myynti on kasvanut ja perinteisten muovipussien kulutus vähentynyt.

Poliisia työllisti viikonloppuna kaahari ja kortitta ajanut kolaroija | Kaupan liitto verkko RSS

Poliisi pysäytti VT2:lla kaaharin, joka ajoi 139 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 80 km/h. Kuljettaja on porilainen vuonna -93 syntynyt mies.

Kortiton porilainen rattijuoppo vaurioitti toista henkilöautoa Noormarkussa | Kaupan liitto verkko RSS

Noormarkussa Finpyyntiellä sattui perjantai-iltana kello 23.10 aikan kaupan liittymässä kolari, missä kaupan pihaan kääntymässä ollut henkilöauto törmäsi pihasta poistuvaan henkilöautoon aiheuttaen auton vasempaan etukulmaan pienet vauriot.

"Ei kiitos, ei osteta mitään!" - Näin ovelta ovelle -myyjä Kalle, 27, saa ihmisten päät kääntymään | Kaupan liitto verkko RSS

Kiersimme päivän ovelta ovelle -kauppiaan matkassa. Tässä ammatissa täytyy olla sosiaalinen ja kestää pettymyksiä, Kalle Selkee sanoo. Oletteko valmiita?

Muovikassien kulutus vähentynyt Gigantissa 80 % kahdessa vuodessa | Kaupan liitto verkko RSS

Enää vain murto-osa asiakkaista ostaa muovikassin asioidessaan Gigantissa. Muovikassien kulutus on vähentynyt Gigantissa noin 80 prosenttia sen jälkeen, kun kassit muutettiin maksullisiksi kaksi vuotta sitten.

Näin kansanedustaja eroaa - vain kaksi on pakotettu jäämään | Kaupan liitto verkko RSS

Vuoden 1979 jälkeen vain kaksi edustajaa on joutunut jäämään eduskuntaan siksi, ettei ole saanut eroa. Jos kansanedustaja haluaa lähteä muihin töihin, eduskunta yleensä antaa siihen luvan.

Täsmennyksiä palavien nesteiden ja kaasujen säilytykseen kaupoissa | Kaupan liitto verkko RSS

Palavien nesteiden ja kaasujen säilytykseen liittyviä suosituksia on täsmennetty.

Kuulokkeet eurolla, häähuntu kahdella - suomalaiset palaavat yhä uudelleen Wish-verkkokauppaan, vaikka eivät pidä sitä järin laadukkaana | Kaupan liitto verkko RSS

Suomalaiset pitävät verkon Wish-kauppapaikkaa hinta-laatu-suhteeltaan muita verkkokauppoja huonompana. Siitä huolimatta he palaavat sinne ostoksille aina uudelleen ja uudelleen.

Mies jäi 29. kerran tänä vuonna kiinni yhden oluttölkin näpistämisestä - kohta seuraukset ovat paljon ankarammat | Kaupan liitto verkko RSS

Keski-ikäinen helsinkiläinen mies jäi kiinni maanantaina Vantaalla anastettuaan kaupasta yhden tölkin olutta. Kohta tällaisesta rikollisuudesta voi joutua taas kaltereiden taakse.