Uutiset:
http://kauppa.vpalvelin.com/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.vpalvelin.com/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.vpalvelin.com/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.vpalvelin.com/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Kauppa mediassa

Kauppa mediassa

Talouskasvun kovin vauhti alkaa hiipua | Kaupan liitto verkko RSS

Lukuisat yksittäiset talousuutiset kertovat yhdessä, että suhdannehuippu on lähellä. Kun yhdistelee viime päivien yksittäisiä talousuutisia, syntyy kuva, että talouden kiivain kasvuvauhti on hiipumaan päin.

Verokiila ja vanheneva väestö kaupan kasvun jarruna | Kaupan liitto verkko RSS

Palvelutyön raskas verotus ja vanhenevan väestön mukana hiipuva kulutus nujertavat yksityisten palveluiden tulevaisuutta, väittää Kaupan liitto.

Kaupan haettava kasvua katteista, kun vanheneva väestö ja verot huolettavat | Kaupan liitto verkko RSS

Kauppa on kirinyt kahden viime vuoden aikana kasvuun, mutta alan edunvalvoja on jo huolissaan tulevasta.

Kauppa kasvoi alkuvuonna, mutta liitto on huolissaan jatkosta: Tarvitaan veronalennuksia | Kaupan liitto verkko RSS

Kaupan alalla on päästy iloitsemaan liikevaihdon nopeasta kasvusta. Esimerkiksi väestön ikääntyminen tulee kuitenkin hidastamaan kasvua, Kaupan liitto varoittaa. Vähittäiskaupan liikevaihdon määrä kasvaa tänä vuonna noin kolme prosenttia.

Väestön ikääntyminen uhkaa hyydyttää kaupan alan kasvun | Kaupan liitto verkko RSS

Eläkeikäiset eivät syö ja shoppaile nuorempien tapaan, joten monet kuluttajamarkkinat pienenevät Vähittäiskaupan työllisyys on päässyt pienellä viiveellä kiinni Suomen talouden vahvaan vetoon.

Suomen talous kasvaa, mutta kaupan alalla nähdään jo tummia pilviä - Huolta nostavat verkkokauppa ja vähän kuluttavat vanhukset | Kaupan liitto verkko RSS

Emme täällä suhdanteen huipullakaan yllä samoihin kasvulukuihin, mitä meillä oli 1990-luvun lopussa ja 2000-luvun alussa", sanoo Kaupan liiton pääekonomisti Jaana Kurjenoja. Kaupan alalla menee parhaillaan mukavasti.

Kaupan alan työllisyys kasvussa - kulutus voi heiketä ensi vuonna | Kaupan liitto verkko RSS

Kommentti: Eläkkeiden verotuksen kevennys lisäisi ostovoimaa Kaupan liiton tiedote kertoo, että "vanheneva väestö voi jähmettää talouden dynaamisuutta ja yksityistä kulutusta". Se on liiton mielestä "merkittävä uhka" vähittäiskaupan kasvulle.

"Vanheneva väestö on merkittävä uhka kaupan kasvulle" - Kaupan liitto varoittaa myös "suuresta rohmusta" | Kaupan liitto verkko RSS

Vanheneva väestö ostaa vähemmän ruokaa, vaatteita ja muita kulutushyödykkeitä, joten he ovat merkittävä uhka vähittäiskaupan kasvulle, Kaupan liitto sanoo. Vähittäiskaupan työllisyys kääntyy laskuun vuonna 2020.

Kaupan kasvu hidastuu ja työllisyys palaa lasku-uralle - yksittäisen kuluttajan ei kuitenkaan kannata huolestua liikaa | Kaupan liitto verkko RSS

Kaupan liiton ennusteiden mukaan vähittäiskaupan kasvu hidastuu ensi vuonna. Se vaikuttanee niin työllisyyteen kuin kulutukseenkin.

KAUPAN LIITTO: Kaupan kasvu hidastuu ensi vuonna - palvelutyön verotus rajoittaa kasvua | Kaupan liitto verkko RSS

Edes voimakas suhdanne ei ole riittänyt nostamaan kauppaa 2000-luvun alun kasvulukuihin. Vähittäiskaupan ennustetaan kasvavan tänä vuonna viime vuoden tahtiin, mutta ensi vuonna kasvu hidastuu.